3 Creatieve manieren om je Instagram te laten groeien met Pinterest.


Instagram, Pinterest, Social media tips / vrijdag, augustus 10th, 2018

3 Creatieve manieren om je Instagram te laten groeien met Pinterest.

Wanneer je je Instagram-account wilt laten groeien, moet je soms “ buiten de app denken” en Pinterest overwegen om je betrokkenheid te vergroten en meer volgers te krijgen. Als het gaat om visuele content en e-commerce, werken Pinterest en Instagram het beste wanneer ze samen worden gebruikt.

Waarom? Pinterest is fantastisch voor het vergroten van verkeer naar je website,  vanwege het link-vriendelijke karakter en Instagram is master in visuals, die potentiële klanten kunnen inspireren om je bedrijf te leren kennen!

Het gebruik van de Pinterest kan ook de levensduur van je Instagram-inhoud aanzienlijk verlengen. In tegenstelling tot Instagram,  is Pinterest  niet ontworpen om alleen de meest recent gepubliceerde inhoud weer te geven, wat betekent dat berichten van 6 maanden geleden nog steeds aanzienlijk verkeer kunnen genereren. Zie Pinterest meer als een zoekmachine vol mooie, thematische inhoud, in plaats van een sociaal netwerk.

Ready to get pinning? Hier zijn 3 geweldige manieren om je Instagram te laten groeien met Pinterest:

# 1: Publiceer eerst op Instagram, om vervolgens te pinnen op Pinterest

Als je ultieme doel met Pinterest is om je Instagram-account te laten groeien, moet je eerst je Instagram-foto plaatsen en deze vervolgens pinnen op je relevante boards op Pinterest. Log hiervoor in op je Instagram-account op je bureaublad, navigeer naar je Instagram-profiel en open een bepaalde afbeelding om de URL van het bericht te pakken – dat is de link die je naar je Pinterest-bord gaat vastzetten. Als je eenmaal een prachtig bord hebt samengesteld met je Instagram-berichten, zul je zien dat je Pinterest-verkeer stijgt!

foto 1 kies de afbeelding op Instagram, druk op de 3 stipjes rechtsboven en kies delen.  foto 2 kies link kopieren.  foto 3 kies het iccoontje Pinterest (wanneer de app op je telefoon geinstaleerd is).  foto 4 slecteer de gewenste afbeelding en pas eventueel de tekst en link aan, kies daarna het gewenste Pinterest bord, klaar is Kees.

  

# 2: Wees een digitale gids

Een andere strategie om je Instagram te laten groeien met Pinterest is om je Pinterest-aanwezigheid te gebruiken om dieper in visuele verhalen te graven. Je kunt je Instagram-afbeeldingen op een ​​themabord bewaren,  onderverdeelt in verschillende categorieën, zoals lifestyle-afbeeldingen, productfoto’s en inspiratie.

# 3: laat SEO je vriend zijn

Pinterest kan een SEO-machine zijn wanneer je het op de juiste manier gebruikt. Eigenlijk is Pinterest een zoekmachine: wanneer mensen naar Pinterest komen, gebruiken ze zoekwoorden om te vinden waarnaar ze naar op zoek zijn.

De beste manier om uw vindbaarheid op Pinterest te optimaliseren, is door de populairste inhoud op Pinterest te onderzoeken en borden te maken die aansluiten bij populaire onderwerpen. Gebruik top zoekwoorden om in te spelen op inkomend Pinterest-verkeer en stuur dat verkeer naar uw Instagram-account!

Maar hoe vindt je nou de juiste zoekwoorden? Begin met het testen van de autocomplete-functie van Pinterest. Wanneer u op Pinterest op de zoekknop (vergrootglas) klikt, geeft de zoekmachine automatisch verschillende combinaties van vaak gezochte woorden aan. Die gebruikelijke woordcombinaties kunnen voor een paar geweldige bordtitels zorgen en repins of verwijzingen naar je website.

Wil jij Pinterest ook zakelijk in zetten om zo meer verkeer naar je website of Instagram te krijgen, je kunt www.ilsewitjes.com inhuren om jouw Pinterest account te optimaliseren, twijfel niet en contact mij voor meer informatie.

5 Replies to “3 Creatieve manieren om je Instagram te laten groeien met Pinterest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *