3 tips om een overtuigende pitch te schrijven als influencer.


Influencer marketing, Social media tips / dinsdag, augustus 28th, 2018

Hoe benader je een bedrijf of merk, hoe schrijf je overtuigende pitch e-mails als een influencer, dit zijn allemaal vragen die ik beantwoord in mijn handboek voor de influencer (binnenkort te koop in mijn webshop). Om je op weg te helpen geef ik je vast 3 tips om een goede pitch te schrijven.

3 gratis tips:

  1. Doe wat onderzoek Dit is altijd de meest belangrijke stap die je een boel drama kan besparen. Google het bedrijf – in trefwoorden zoals “gesponsord” of “blogger” om te zien als zij al eerder gewerkt hebben met influencers. Controleer hun instagram. Krijg een gevoel voor hun tone-of-voice en algemene sociale media stijl, wat ze proberen te doen – probeer dat te begrijpen en gebruik dat bij de aanpak van je pitch.
  2. Zoek een naam Indien mogelijk, adresseer je e-mail aan een persoon. Probeer op de bedrijfsnaam te zoeken plus “PR”,  of “sociaal”, en controleer sites als Twitter en Linked In. Als je een naam hebt gevonden, kan je het directe e-mailadres van de persoon vaak raden met behulp van de url van de website van het bedrijf. Bij gebrek daaraan, probeer rechtstreeks op sociale media iemand te bereiken en vraag met wie je het beste contact kan opnemen om eventuele samenwerkingen te bespreken.
  3. Deel je statistieken  Als een tijdschrift of krant je benaderd voor een gratis pers-verblijf bij een hotel, of een product stuurt voor een review, sturen ze zeker ook statistieken en informatie mee. Het is jouw taak als influencer om hetzelfde te doen en te infomeren over jouw publiek – waar ze wonen, hoeveel het er zijn en hoeveel views /likes/comments/subscribes een soortgelijke post krijgt.  Een maandelijks gemiddelde is prima, en je hoeft geen screenshots toe te voegen, maar wees eerlijk, altijd.

Wat ook beschreven wordt in het handboek voor de influencer is het gebruiken van een Mediakit (erg handig).

Ach waarom ook niet, ik doe eens gek en geef je NOG EEN GRATIS TIP extra.

4.Verhoog het aantal contactmomenten met de jou bekende PR-bureaus. Stuur ze eens een mailtje met nieuws over jouw blog, een mijlpaal in het aantal volgers, de best gelezen artikelen van het afgelopen kwartaal of gewoon om te vragen hoe het gaat. Dat vinden ze leuk en zo blijf jij top of mind!

Dus… wanneer  influencer marketing iets is waar je over na zit te denken maar je weet niet waar te beginnen, of wanneer je ongepland benaderd wordt door merken met de vraag of jij hun producten wilt promoten, dan is mijn handboek van waarde voor je. Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste te weten te komen wanneer het boek te koop is.

11 Replies to “3 tips om een overtuigende pitch te schrijven als influencer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *