4 tips om te bepalen hoe vaak jij moet posten op Instagram.


Algoritme, Social media tips / donderdag, april 5th, 2018

Hoe vaak moet je posten op Instagram? Het organische bereik op Instagram blijft dalen, en net zoals het belangrijk is om te weten wanneer je op Instagram moet posten om het algoritme te verslaan, is het ook belangrijk om te weten hoe vaak je op Instagram moet posten! Ik geef je 4 Instagram tips in deze blog.

Hoewel gebruikers een aanzienlijke afname van hun betrokkenheid en bereik hebben opgemerkt sinds het Instagram-algoritme werd geïntroduceerd, lijken berichten toch een langere levensduur te hebben. Dus hoewel je zichtbaarheid mogelijk afneemt, kan je bericht later nog steeds terechtkomen in de feeds van je volgers.

Is hogere frequentie gelijk aan hogere betrokkenheid?

Door vaker te posten, kan je ervoor zorgen dat je volgers elke dag ten minste een paar van je berichten zien.

Consistentie over frequentie

De ideale frequentie om te posten is afhankelijk van de doelstellingen van je bedrijf. Maar zeker ook van de hoeveelheid tijd die je kunt besteden aan je marketinginspanningen op Instagram. Tijdens onze trainingen bepalen we een haalbare doelstelling.

Als je er een gewoonte van maakt om meerdere keren per dag te posten en vervolgens overschakelt naar slechts een paar keer per week. Dan zal je beginnende volgers verliezen en minder betrokkenheid per bericht genereren. Dit betekent dat de beste frequentie voor Instagram, de frequentie is, die je gedurende de rest van je Instagram bestaan haalbaar is.

Kies dus een frequentie die jij of je bedrijf consistent qua tijd kan volhouden.

Kwaliteit boven kwantiteit

Als je besluit vaker op Instagram te posten, is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt om aan je kwaliteit te werken. Ik heb het vaker gehad over “the best nine”.  Het is belangrijk dat je nooit post, om maar wat te kunnen posten. Je post moet altijd het beste zijn wat je hebt, ben je niet tevreden plaats dan niet.

Wil je een bericht plaatsen wat niet inhoudelijk goed genoeg is om te posten op je feed? Plaats het dan op je Instagram Stories! Instagram verhalen zijn de perfecte plek voor snelle en ‘natuurlijke’ inhoud. Je hoeft je minder zorgen te maken over de stijl/looks van je feed. Let wel, je Stories moeten natuurlijk geen vergaarbak worden, denk aan je strategie.

Vraag het je volgers

Een andere geweldige manier om erachter te komen hoe vaak je moet posten, is door simpelweg te vragen! Voeg een poll toe aan je verhalen (het Instagram-algoritme zal je ook hiervoor belonen!) En vraag je volgers of ze liever meer of minder berichten zien en van welke soort.

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.

Veel informatie over het inplannen van posts kan je vinden via de app LATER.

4 Replies to “4 tips om te bepalen hoe vaak jij moet posten op Instagram.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *