7 redenen waarom iedere webshop eigenaar Instagram shopping moet hebben.


Social media tips / woensdag, mei 9th, 2018

Mijn nieuwste training, “SHOP THE GRAM” is nu online.

Nieuw op Instagram, INSTAGRAM SHOPPING, als bedrijf kan je nu ook producten taggen in de feed. Niks geen links meer in de bio, want product tagging is dé uitkomst voor ieder bedrijf dat online verkoopt.

In deze blog leg in je uit waarom iedere webshop eigenaar Instagram shopping moet installeren. Ook vertel ik je hoe ik ervoor zorg dat jij als webshop eigenaar meer verkopen kan creëren.

Product tagging het koppelen van producten aan content op Instagram. Instagram heeft deze functionaliteit gelanceerd om een ‘seamless experience’ te creëren voor de gebruikers, van post tot aankoop. In veel andere landen is product tagging op Instagram al langer mogelijk, gelukkig is nu ook ons landje aan de beurt.  De gebruiker kan direct doorklikken naar het product in de webshop. Op deze manier hoeft hij de app niet te verlaten en is een aankoop doen sneller en makkelijker. De Instagram-gebruiker bezoekt dus eigenlijk de webshop binnen de app.

Voorbeelden van Insta accounts die al gebruik maken van shopping.

Op de 1e afb. van Ziengs de optie ‘winkelen’ in de 2e afb. het winkelmandje wat je op de shopable posts ziet.

Bij MAC cosmetics op de posts zie je de artikelen die je rechtstreeks vanuit je feed kunt kopen.

Webshops met een zakelijk Instagram account kunnen per post vijf producten in de foto taggen. Deze tags blijven onzichtbaar totdat een gebruiker op de foto klikt. Dan krijgt hij ook de prijs van het product te zien en kan de gebruiker doorklikken voor extra productinformatie. Hierna wordt hij doorgestuurd naar de webshop, waar het product direct te koop is. De gebruiker kan het product ook opslaan om nog even over de potentiële aankoop na te kunnen denken.

Verklein de kans op afhaken, iedere stap is een kans tot afzien van een aankoop.

Waarom moet jij zeker beginnen met Instagram shopping in 2020;

Online shopping blijft in 2020 booming, helemaal via smart devices. Zorg dat jouw bedrijf mee gaat en de nieuwste shopping functionaliteiten accepteert. Zorg ervoor dat jouw customer journey zo soepel mogelijk verloopt, ik geef je 7 redenen.

– potentiele klanten wordt het doen van een aankoop extra makkelijk gemaakt
– verklein de kans op afhaken
– 200 milj mensen raadplegen 25 milj business accounts per dag, maak daar gebruik van
– een aankoop doen in slecht 2 clicks en straks ook betalen via Instagram
– hogere conversie rates
– shoppen zonder gestoord te worden door een window browser dat wil iedere klant
– gratis extra kans op meer verkopen

Hoe ik jou daarbij ga helpen en meer info over shoppen via Instagram lees je hier.

 

 

 

4 Replies to “7 redenen waarom iedere webshop eigenaar Instagram shopping moet hebben.”

  1. Heey!
    Handig artikel! Ik ben al een aantal dagen bezig met het instellen van mijn accounts, echter
    is mijn eerste registratie voor shopping afgewezen door Instagram i.v.m. verkeerde instellingen. Als ik nu weer mijn account wil laten goedkeuren, krijg ik alleen te zien dat mijn account is afgewezen. Heb jij hier ervaring mee?

    1. Hoi Naomi, het is inderdaad een heel ingewikkeld proces voor sommige accounts. Het kan sowieso enkele weken duren. Ik zou alle instellingen nog eens nalopen, kijk ook eens of je wel genoeg artikelen in je shop hebt staan op facebook.

      1. Hi Ilse, ik heb hetzelfde probleem als Naomi. Ik had helaas ten tijde van de aanvraag nog maar 3 producten in mijn facebook Catalogus staan terwijl er tenminste 9 producten in moeten staan. 2 weken geleden is mijn aanvraag afgewezen. Ik heb mijn catalogus nu aangevuld tot 16 producten en bij de kamer van koophandel al mijn bedrijfsgegevens ge-update. Instagram geeft geen mogenlijkheid de aanvraag opnieuw in te dienen…Hoe kan ik mijn aanvraag verversen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *