Alles over de nieuwe countdown sticker functie van Instagram.


Social media tips / donderdag, december 13th, 2018

Heb jij hem al de nieuwe functie van Instagram? Instagram heeft zojuist de perfecte functie vrijgegeven om meer grip te krijgen op je evenementen en verkoop: de Countdown (aftel) functie voor Instagram stories. Dit is nou typisch een functie waar ik oprecht blij van wordt.

Wanneer je een verhaal deelt over een nieuw product (zoals een verkoop in de winkel, productlancering of evenement), kan je nu een sticker toevoegen die aftelt tot een datum en tijd die je hebt ingesteld. Je volgers kunnen zich vervolgens abonneren op je aftelling, die hen een herinnering stuurt wanneer de tijd om is en het aftellen voltooid is, hoe leuk is dat! Dit is een geweldige strategie om in contact te komen met je Instagram-volgers en om je publiek te laten deelnemen aan spannende speciale evenementen of promoties. Ben je klaar om te leren hoe je de nieuwe Instagram Stories Countdown Sticker kunt gebruiken? Lees verder.

instagram stories countdown sticker

Omdat nog niet iedereen in Nederland beschikt over deze functie, gebruik de afbeelding van Later.

Mocht je de functie nog niet hebben dan is het door Instgram nog niet beschikbaar gesteld in jouw regio of je hebt nog een oude versie van Instagram op je mobiel, wellicht tijd voor een update. Meer Instagram tips vind je hier.

De eerste stap is om je countdown sticker een naam te geven. Wanneer je bijvoorbeeld aftelt naar een verkoop of promotie in de winkel, geef dan bv de naam ‘one day sales’ of ‘20% korting’ . Je kunt altijd nog meer tekst toevoegen aan je verhaal.

Vervolgens kies de een datum, wanneer je voor de’1 dag” (all day) optie kiest loopt de countdown af na 24 uur.

instagram countdown sticker

Je kunt de kleur van het countdown blok, hierboven afgebeeld in paars, ook veranderen van kleur door erop te klikken. Plak vervolgens de countdown op de plek van de story waar je hem wil hebben, erop drukken, vast houden en verschuiven. Op dezelfde manier kan je het countdown blok ook groter en kleiner maken, met twee vingers schuiven.

Je volgers kunnen je countdown volgen maar ook delen op hun eigen stories. Laat je me weten wanneer je vragen hebt over de aftel kalender, ik beantwoord ze graag voor je.

11 Replies to “Alles over de nieuwe countdown sticker functie van Instagram.”

  1. Ik heb instagram een beetje verzaakt de laatste weken. Facebook slokt al mijn tijd op op het moment. Ik ga er snel even naar kijken. Bedankt voor de tips! Lijkt me handige tool en verzekerd eigenlijk altijd dat iemand nog weer bij je terug komt.

  2. Ik ben hem inderdaad tegen gekomen! Ik weet nog niet waarvoor ik hem ga gebruiken, misschien bij het einde van een winactie ofzo 😀 Verder geen idee… Instagram is nog steeds een onder geschoven kindje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *