Alles over het Pilea ( pannenkoek) plantje.


Uncategorized / woensdag, februari 21st, 2018

Ruim een jaar geleden heb ik een klein baby Pilea stekje gekregen van vriendin Annemarie, ik zei wat een leuk plantje en voor ik er erg in had, pakte ze een lepel en schepte ze het stekje zo weg bij de moeder plant en stopte het in een boterhamzakje.

Sindsdien is bij mij de Pilea gekte toegeslagen, het stekje bleek een topper en is nu mijn moeder plant geworden, die bijna wekelijks een baby baart. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen lees je hieronder.

 

Erg belangrijk is de plek, zoals je op de rechter foto ziet heb ik een tafeltje geplaatst naast het raam, genoeg licht.

Hier komt in de ochtend de zon op, dus ze staan niet op het heetst van de dag in de volle zon.

Volgende tip is, gebruik een plastic pot, in een aardewerk pot doet de Pilea het echt een stuk minder goed.

 

Probeer zoveel mogelijk wortel mee weg te halen, dan heeft het stekje veel meer mogelijkheden om te wortelen.  Geen paniek als je een stekje weghaalt met weinig wortel, deze kun je in een vaasje met water zetten.
Lucifers of satéprikker onder de blaadjes als versteviging, anders hangt het hele plantje in het water, en maar wachten op wortels…

De meningen zijn verdeeld over het wel of niet laten wortelen van de stekjes in water.
Je hoort weleens dat het stekje er zwakke wortels van krijgt. Wanneer ik een stekje zie opduiken bij de moederplant dan graaf ik hem met een lepeltje voorzichtig uit. Ik zorg ervoor dat ik min 2 cm aan wortel meeneem en dan doe ik ze gelijk in de grond. Gezien het enorme aantal stekjes werkt het blijkbaar goed. Mail me wanneer je een stekje wil of vragen hebt, info@ilsewitjes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *