Citytrip Keulen in 6 uur #Köln


Travel / dinsdag, augustus 14th, 2018

Citytrip Keulen in 6 uur, ja echt het kan en ik vertel je waar je wezen moet!

De aanleiding voor deze korte Keulen citytrip was het feit dat ik voor taxi moest spelen, Post Malone trad op en dochterlief had kaartjes gekocht. Hoewel Keulen prima per trein te doen is (prachtige station) vonden de moeders het toch prettig om de meiden te brengen. Omdat de taxichauffeurs geen zin hadden om al die tijd in de auto te wachten (duh) gingen we Keulen ontdekken. In 6 uur!

Keulen is een stadsdistrict en metropool in Duitsland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen aan de Rijn.      Ooit de Brooklyn Bridge gezien? Ik wel en ik vond de Hohenzollernbrücke (vooral bij de rechter foto) er zo op lijken.

Maar dit is de slotjesbrug hij ligt pal achter de Dom en is een van de drukste spoorbruggen van Duitsland. En sinds eind 2008 een geliefd foto-object, toen aan de relingen en hekken van de brug door verliefde stelletjes een slotje werd opgehangen. Je weet gewoon niet wat je ziet… Inmiddels zorgen de ruim 100.000 slotjes voor een flink extra gewicht op de brug. Omdat de brug een toeristische trekpleister is geworden, laten de Duitse spoorwegen het toe.

 Afbeeldingsresultaat voor slotjes brug keulen

De Dom is het hoogtepunt van Keulen. Je kunt er gewoon niet omheen. Niet alleen de twee hoge torens zie je al van verre, deze grootste kerk van Duitsland is met haar oppervlak zelfs groter dan een officieel voetbalveld. En dat is lang en breed. Je kunt hem bezoeken entree is €6,- wij hebben dat niet gedaan en eerlijk gezegd vond ik het aan de buitenkant een nogal groot zwart (beetje eng) gevaarte. Naast De Dom ligt museum Ludwig, museum voor moderne kunst, zeker de moeite waard.

Afbeeldingsresultaat voor Museum Ludwig

Het concert was bij Tanzbrunnen, vanuit het oude centrum loop je over de slotjes brug zo naar de andere kant van de Rijn. Wij hebben gegeten bij de aangrenzende Rheinterrassen, bij de ‘km 689 Cologne Beach club’ vanaf hier heb je een prachtig panorama van de oude binnenstad en de kathedraal.

Tip: opvallend is dat je maar op weinig plekken met je pinpas kan betalen, neem dus genoeg cash geld mee en de winkels zijn op zondag gesloten, ook iets om even rekening mee te houden.

Winkelen; de must-see wijk van Keulen: Belgisches Viertel leuke koffie barretjes en vintage winkeltjes. Ook leuk de wijk Ehrenfeld met bijvoorbeeld GRANIT (leuk op Instagram). Wij hebben de dag afgesloten bij de Rheinterrassen met een drankje en de ondergaande zon, Keulen het was leuk je ontmoet te hebben!

Meer reistips Europa vind je hier en hier.

6 Replies to “Citytrip Keulen in 6 uur #Köln”

  1. Wij waren ook maar ongeveer zo’n tijd in Keulen. Ik vond de stad zelf een beetje een tegenvaller, maar we hebben ons heel goed vermaakt in de wijk Ehrenfeld. De streetart daar was echt geweldig, net als de sfeer. Echt een aanrader. 🙂

  2. Keulen ligt relatief zo dichtbij en toch heb ik er nog nooit zo een dag besteed. Het spreekt me in eerste instantie ook helemaal niet zo aan en toch vind ik jouw ervaring leuk om te lezen. Mooi ook, je foto’s van de brug met die mooie lucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *