De 6 grootste geruchten over Instagram nu opgehelderd.


Instagram, Social media tips / donderdag, juni 14th, 2018

Volgens TechCrunch, die spraken met de productlead van Instagram, kunnen we de 6 veel gestelde vragen en geruchten over Instagram uit de wereld helpen:

1. Komt de chronologische Instagram-feed terug?

Nope. Een paar maanden geleden was Instagram bezig met het testen van een knop ‘nieuwe berichten’, maar het lijkt erop dat ze die nu hebben geschrapt. Volgens TechCrunch wil Instagram “geen complexiteit toevoegen” omdat gebruikers misschien vergeten voor welke feed ze zijn ingesteld.

Dat gezegd hebbende, zeiden ze wel dat “Instagram geen berichten in de feed verbergt, en je zult alles zien geplaatst door iedereen die je volgt als je blijft scrollen.”

2. Als ik overstap naar een zakelijk Instagram-profiel, krijgen mijn berichten minder bereik in het nieuwe algoritme?

Nee. “Instagram geeft geen extra feed aan persoonlijke accounts of zakelijke accounts, dus overschakelen zal je bereik niet helpen.”

3. Als ik een video post, zal deze dan beter presteren in het Instagram-algoritme?

Niet meer. Hoewel dit in het verleden waar was toen video’s iets nieuws waren op Instagram, betekent ‘feed-ranking niet universeel een voorkeur voor het foto- of videoformaat’.

Dat gezegd hebbende, omdat de feeds van mensen gebaseerd zijn op wat ze gebruiken, als je geen video’s op Instagram bekijkt, zie je er misschien minder van.

4. Zorgt het gebruik van nieuwe Instagram-functies ervoor dat je berichten beter presteren in het Instagram-algoritme?

Nee, het gebruik van Instagram Stories of Instagram Live zal je posts in de feed niet meer helpen. Volgens Recode zei een productontwerper van Instagram dat “we geen voorkeur hebben voor accounts die andere delen van de app gebruiken dan anderen. De enige manier om uw content hoger te laten scoren, is het produceren van geweldige content. ”

Noot van de redacteur: sommige van deze antwoorden zijn in tegenspraak met wat andere Instagram-medewerkers in het verleden hebben gezegd . Dat gezegd hebbende, denken we dat het het beste is om op dit laatste nieuws te vertrouwen, want het stond allemaal op de lijst met geloofwaardige tech-journalisten.

5. Heeft vaak posten veel invloed op je prestaties in het Instagram-algoritme?

Het zal je account niet schaden, maar als je 3 keer achter elkaar post, zal er waarschijnlijk andermans content tussen je berichten staan.

Dat gezegd hebbende, “Instagram beperkt gebruikers niet voor het te vaak plaatsen van berichten of voor ander specifiek gedrag”, dus u kunt proberen uw optimale frequentie te vinden zonder uw account te riskeren.

6. Hoe zit het met de Instagram shadowban? Kan het gebruik van Instagram-hashtags ervoor zorgen dat mijn berichten niet worden weergegeven?

Luister goed: “shadowbanning is niet echt.”

Een jaar geleden werden veel Instagram-accounts getroffen door een mysterieuze “bug” in de Instagram-app, die in feite schaduwbanning-berichten was als ze dezelfde hashtags keer op keer gebruikten. Welke Instagram als “spammy” -gedrag werd geclassificeerd.

Dit is echter niet meer het geval. Instagram zegt: “het verbergt de inhoud van mensen niet voor het plaatsen van te veel hashtags of het nemen van andere acties”, dus nu is het een goed moment om je hashtag-strategie voor Instagram bij te werken.

Nu je weet hoe het nieuwe Instagram-algoritme werkt, is het tijd om je account eens flink onder de loep te nemen, is je BIO nog up to date, hoe zit het met je hashtags, aan de slag volgers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *