De beste badkamer tips.


Interior / maandag, mei 6th, 2019

Precies zestien jaar geleden plaatsen we deze badkamer, nog steeds heel blij mee. Maar de eerste keer douchen staat me nog vers in het geheugen… Ik lag met weeën in bed, (soort van) klaar om te bevallen van onze oudste dochter, schat ik wil eigenlijk wel even onder de douche? Aanstaande vader van kind: ja schatje natuurlijk, wacht ff dan kit ik de douche nog even snel af…. Dat dus, maar nog steeds samen en 3 kids verder, dus alles is goed gekomen. Nu even over de badkamer, we hebben er meerdere bedacht en gemaakt in ons leven en dit zijn de beste badkamer tips die ik je mee kan geven.

 

Investeer in het sanitair, echt je zult zien dat die goedkope kranen al snel lelijk worden, gaan lekken en lastiger schoon te maken zijn. Je hoeft echt niet het duurste van het duurste te kopen maar kijk goed of het degelijk en stevig aan voelt. Vermijd plastic randjes ivm kalk aanslag. Mijn volgende tip is, wanneer je kiest voor vloerverwarming, zeker aan te raden, dan is een “design radiator” echt overbodig. Onze radiator is precies 0 keer gebruikt, hangt daar alleen maar stof te happen.

Wil je meer kamers in mijn huis zien ? Check hier.

Iets waar ik me ook altijd aan ergerde en waar is dé oplossing voor gevonden heb is het leidingwerk. Meestal komen de leiding voor verwarming en water uit de vloer. Super lastig met het schoonmaken, want achter die leidingen zit altijd stof en badkamer tegels leggen is altijd een drama. Wij hebben ervoor gekozen om de leidingen uit de muur te laten komen, ideaal.

Ps, yep goed gezien, dat dak boven het bad is geheel van glas en loopt evenredig met de tuin. En ja dan kan je mij als je buiten bent in mijn blootje in bad zien liggen haha. Check, de buren zien niks hoor en bij twijfel, gewoon veel badschuim erbij!

En dan nog even iets over het douche putje, wij hebben een opening in de muur gemaakt (dus niet in de vloer) dit werkt ideaal. Let op je moet wel zorgen dat de douche vloer iets afloopt richting opening. Hier dus geen afvoer rooster of vies putje. We hebben de luxe genoeg ruimte te hebben om te kiezen voor een los staand bad en een inloop douche. Geen douche gordijn of deuren voor deze familie dus.

Waar ik nog het meest vrolijk van wordt is dat we het toilet niet op de badkamer hebben, vind dat altijd zo smerig om te zien wanneer je in bad ligt, zo’n pot , hahaha.  Tag mij @ilse.witjes in je badkamer foto, ik ben erg benieuwd hoe het er bij jullie uitziet.

Liefs Ilse.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *