Gastpinners, groepsborden, sweepstakes en pin it to win it.


Pinterest, Social media tips / donderdag, februari 22nd, 2018

Deze keer geef ik jullie wat zakelijke Pinterest tips. Pinterest is mijn grote verslaving, ik kan uren achtereen pinnen, daarom heb ik de proef op de som genomen en wat onderzoek gedaan naar mogelijkheden om je followerbase te laten groeien.

 Ik sla de beginselen als, eenheid creëren, zakelijk account aanmaken, etalage maken, even over en bespreek in deze blog de drie volgende acties:

 

1. Groepsborden.

Een groepsbord herken je door op het rondje van het bord te klikken, wanneer je daar meerdere personen of logo’s ziet staan heb je te maken met een groepsbord.

 

Gerelateerde afbeelding

 

Aardig wat groepsborden hebben het woord groepsbord of ‘group board’ in hun titel of beschrijving staan. Als je deze woorden dus gebruikt in de zoekmachine in combinatie met een woord over een onderwerp waarover je een groepsbord zoekt, ontdek je flink wat borden. 

De eigenaar van het groepsbord is de eerste persoon die linksboven de pins op het bord getoond wordt als pinner.

 

Sluit je aan bij een groep en wanneer je geen leuke kan vinden kan je er natuurlijk ook zelf een beginnen.

Je kunt andere gebruikers uitnodigen om pins bij te dragen aan een bord. Zijn/haar berichten zijn zowel te zien voor je eigen volgers als voor de volgers van je gast-pinner. Op deze manier creëer je dus veel aandacht voor potentiële volgers, vooral als deze gast-pinner een invloedrijk persoon is.

 Uit onderzoek blijkt dat je followerbase het snelste groeit door het repinnen van pins van groepsborden (waar je lid van bent uiteraard). Kijk op Pingroupie welke borden populair zijn, veel volgers hebben en het beste aansluiten bij je doelgroep.

Bekijk vooral ook de accounts van invloedrijke pinners in jouw branche. Welke groepsborden vind je op hun accounts? Zouden deze borden een aanvulling zijn op je Pinterest account? Hetzelfde geldt voor groepsborden op de accounts van je collega’s, concurrenten, enz.

2. Pin it to win it.

Een pin it to win it actie noemt men op Pinterest ook wel een “sweeptake”, voor inspiratie gebruik deze termen als zoekwoord op Pinterest om wat voorbeelden te zien.

 

Bij deze actie zijn de mogelijkheden eindeloos, enige creativiteit is dus wel geboden, 

je vraagt je deelnemers jouw Pinterest account te volgen en op hun eigen account een nieuw bord aan te maken met de naam…en categorie…., (beide door jou bedacht) zo kan je de deelnemers terug vinden.

 

Je kan deelnemers vragen minstens 3 artikelen uit je webshop te pinnen, of vraag ze plaatjes te pinnen in de sfeer van jouw merk, recepten te pinnen waarin jouw product voorkomt. Je bent vrij om te bedenken wat je wilt. Verzin zelf de terms & conditions die aan jouw actie verbonden zijn.

 

Afbeeldingsresultaat voor wat is een pin it to win it actie

3. Gastpinners

Interactie opzoeken met invloedrijke pinners uit jouw branche en doelgroep en ze uitnodigen om als gastpinner op je account te pinnen, kan het bereik en de populariteit van je pins en je account enorm vergroten. 

Hoe werkt dat? Nodig een gastpinner uit om samen met jou te pinnen op een groepsbord op jouw account.  Zodra de gastpinner je uitnodiging accepteert, verschijnt het bord ook op zijn of haar account en worden de pins die erop geplaatst worden, niet alleen zichtbaar voor jouw volgers maar ook voor de volgers van de gastpinner. 

 Kies een onderwerp wat past bij jouw en haar account. Deze pins kunnen via het account van de gastpinner mensen naar jouw account leiden. Wanneer een invloedrijke pinner pint op jouw account, geeft dat je account een bepaalde status. De populariteit van de betreffende gastpinner straalt af op jouw account. 

Afbeeldingsresultaat voor gastpinnersAfbeeldingsresultaat voor gastpinnersMaak net als VT wonen of FLOW magazine via je andere social media kanalen bekend dat je een (nieuwe) gastpinner hebt of zoekt en stel hem/haar voor aan je bezoekers.

FLOW noemt zijn gastpinner “Friends of FLOW” en werken hier al enige tijd mee: 
“Bekijk je graag mooie prints, foto’s en illustraties? neem dan eens een kijkje op onze Pinterest pagina. Waar we regelmatig gastpinners uitnodigen die voor ons beelden verzamelen en delen die ze mooi of inspirerend vinden.
SUCCES VERHAAL

Tate, een groep van vier kunstgalerijen waar zowel internationale als britse kunst tentoon wordt gesteld heeft ruim 1,1 miljoen volgers op Pinterest – het grootste aantal volgers van alle musea.Tijdens een recente tentoonstelling heeft Tate 16% meer bezoekers weten te bereiken door invloedrijke gastpinners in te zetten en Pinterest te intregeren op hun welkomspagina van het wifi netwerk. Daar werden bezoekers ertoe aangezet inspiratie mee naar huis te nemen.Die strategie blijkt te werken: bezoekers van Pinterest bekijken gemiddeld twee pagina’s per sessie en blijven gemiddeld een minuut op de website — meer dan bezoekers die elders vandaan komen. Kom je er met deze tips toch niet uit of heb je naast al je andere werkzaamheden gewoon geen tijd hiervoor, neem dan contact met mij op en dan gaan we er samen mee aan de slag, ik ben immers een #pinkoningin !!

One Reply to “Gastpinners, groepsborden, sweepstakes en pin it to win it.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *