Het geheim om je doel te halen.


Marketing, Social media tips / maandag, april 23rd, 2018

Zit jouw rugzak ook vol met doelen?

Wil jij ook eindelijk eens gaan focussen op één doel? Meer echte volgers, je strategie bepalen of je website opschonen, geld verdienen, wat je doel ook is, als je op een andere manier naar je doelen kijkt, kom je een heel eind.

Wat is nou het geheim om je doel te halen?

Ten eerste zorgen motivatie en focus ervoor dat jij denkt dat je doel makkelijker te halen is. Dat is een hele goede reden om gemotiveerd en gefocust te zijn, zeker voor mensen die, liever lui dan moe zijn. Maar ook als je iemand bent die nergens aan begint. Omdat je denkt dat het toch niet lukt, is dit goed om te onthouden. Door simpelweg anders te kijken naar wat je wil bereiken, kun je jezelf laten geloven dat het je dit keer wél gaat lukken.

Ben je, net zoals ik, geneigd je te verleiden om aan teveel plannen tegelijk te beginnen. Mijn hoofd barst vaak uit elkaar van alle ideeën en plannen. Mijn rugzak zit vaak vol en ik rangschik dan vaak de inhoud. Pak je rugzak eens uit en bekijk een kritisch of  je wat aan de inhoud hebt, dient het je doel of leidt het je alleen maar af?  Vergeet de zij vakjes niet.

Hard gezegd, maar de skills die jij hebt kan vaak iedereen leren, maar hoe jij ze presenteert,  daar is er maar één van! Je doet hetzelfde, maar bent niet hetzelfde, laat dat zien.

no one is you and that’s your superpower’

Bovendien presteer je daadwerkelijk beter als je je focust op je doel. Omdat je je pas kan focussen als je jouw doel echt voor je ziet – eyes on the prize -, moet deze concreet zijn én haalbaar in de nabije toekomst. En je moet oprecht geloven dat je ‘m kunt halen.

Is jouw social media vergelijkbaar met een rugzak vol met rommel? Prop jij alles wat je tegenkomt in die tas? Dan is het een goed idee om eens samen naar de inhoud te kijken, ik ben daar toevallig erg goed in. Ik help je jouw rugzak te vullen met een resultaat gericht doel, ik haal die zware last van je schouders.

Alvast wat tips; maak je doel klein en haalbaar, weet wat je motivatie is, focus op je doel, vandaag is een mooie dag om te beginnen!

Liefs Ilse.

 

9 Replies to “Het geheim om je doel te halen.”

  1. Ik hak mijn doelen altijd in subdoelen, en die kan ik nog kleiner maken, zodat ik haalbare stappen per dag heb. op dit moment ben ik 1102 artikelen op nieuw een goede SEO aan het geven…dat kan alleen als ik dat in haalbare stappen doe

  2. Voor mij is mijn doel nu mijn diploma te halen, en te genieten van het bloggen. Natuurlijk ben ik bezig om een goede en leuke strategie te bedenken voor mijn blog en sociale media. Maar dat is voor nu een lager pitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *