Het nieuwe Instagram algoritme is live, lees hoe het werkt.


Algoritme, Social media tips / dinsdag, juni 5th, 2018

Het nieuwe Instagram- algoritme is eindelijk gearriveerd en Instagram verteld ons hoe het algoritme kiest, welke foto’s en video’s in je feed verschijnen.

Eerder dit jaar kondigde Instagram aan dat ze het Instagram-algoritme zouden updaten om het meer chronologisch te maken en ‘feel more fresh’.

Nu laat Instagram iedereen precies weten hoe het Instagram-algoritme werkt en vertellen ze voor de eerste keer over geruchten over Instagram-bedrijfsprofielen en de Instagram shadowban. Dit is wat we weten (bron @Later).

Zelfs als u exact dezelfde accounts volgt als iemand anders, krijgt u een gepersonaliseerde feed op basis van de manier waarop u met die accounts communiceert.

Het belangrijkste doel van Instagram is om je te helpen de inhoud van je ‘vrienden en familie’ te bekijken. Met het algoritme zeggen ze dat mensen nu 90% van de berichten van hun vrienden en familie zien, in plaats van 50% wanneer het de chronologische feed was.

De belangrijkste factor hier is wat en hoe Instagram bepaalt wie in uw categorie “vrienden en familie” valt.

Het Instagram-algoritme probeert te voorspellen welke foto’s en video’s voor u het belangrijkst zijn en gebruikt drie belangrijke factoren om dit te bepalen: interesse, tijdlijn en relatie.

# 1 Interesse: dit is Instagram die voorspelt hoeveel je om een ​​post geeft.

Hoe meer ze denken dat je dat bericht leuk vindt, hoe hoger het in je feed staat. Dit is gebaseerd op ‘gedrag uit het verleden op vergelijkbare inhoud en mogelijk machinale visie die de feitelijke inhoud van de post analyseert’.

Denk hier eens over na, zoals de Instagram Explore-pagina: als je eenmaal een video van slijm leuk vindt, zit je hele ontdekkingspagina vol met slijmvideos. Als iemand in je feed een video van slijm publiceert, gaat Instagram ervan uit dat je dat ook leuk zult vinden.

# 2 Tijdlijn: hoe lang geleden werd deze foto geplaatst? Het nieuwe Instagram-algoritme geeft prioriteit aan recente berichten, dus je ziet hopelijk minder berichten van meer dan een week geleden.

# 3 Relatie: hoe ken jij deze persoon? Als je op veel van iemands foto’s reageert of op foto’s met hen bent getagd, verteld ditInstagram dat ze waarschijnlijk in je categorie “vrienden en familie” vallen.

Andere factoren die van invloed zijn op het nieuwe algoritme:

# 4 Frequentie: hoe vaak open je de Instagram-app? Als je een frequente scroller bent, ziet je feed er ‘chronologischer’ uit, Instagram probeert “show you the best posts since your last visit.”

# 5 Volgen: hoeveel mensen volg je op Instagram? Als je veel mensen volgt, heeft Instagram meer opties om uit te kiezen, dus je zult waarschijnlijk niet alle berichten van elk account zien.

# 6 Gebruik: als je veel tijd op Instagram doorbrengt, zul je ook meer berichten zien , want Instagram “duikt dan dieper in de catalogus.”

Naast prijsgeven van de manier waarop het Instagram-algoritme werkt, heeft Instagram ook enkele veelgestelde vragen en geruchten behandeld. Deze geruchten behandel ik in het volgende blog, maar ook tijdens de trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *