Hoe creër je een sterk Instagrammerk.


Instagram, Social media tips, Tips & Tricks / maandag, augustus 13th, 2018

Doel, een sterk samenhangend Instagrammerk creëeren.

Heb je wel eens het gevoel dat wanneer  je Instagram opent je geen idee hebt wat je moet plaatsen? En voel je je soms zo verloren dat je maar helemaal niets post?

Je bent niet alleen!

De kans is groot dat de content die je op zo’n moment snel  maakt, niet je beste post zal zijn. Als je in een opwelling een bericht probeert te verzinnen, of plaats je om maar wat te posten, in plaats van  je te houden aan je bedachte merkstrategie van Instagram.

Om je te helpen geef ik je enkele ideeën die elk merk op Instagram zou moeten plaatsen:

1.Content die je persoonlijkheid laat zien

Het eerste type inhoud dat ik je adviseer om in je Instagram marketingstrategie inhoud op te nemen is de content die je persoonlijkheid laat zien.

De grens tussen professioneel en persoonlijk op Instagram begint te vervagen als mensen nieuwsgieriger worden naar de gezichten achter hun favoriete merken. Dit is een geweldig nieuws voor ondernemers, omdat het hen in staat stelt om een ​​sterkere band op te bouwen met hun publiek!

Jouw Instagram-profiel moet duidelijk maken dat je een bedrijf runt, terwijl jij jouw volgers nog steeds laat weten wie je bent en wat belangrijk voor je is!

2.Inhoud die je merkwaarden laten zien

Het volgende type content  dat ik je adviseer op te nemen in je mediamix, is content die je merkwaarden laat zien.

Dit omvat dingen waar je het meest om geeft en hoe jij jouw bedrijf leidt. Dit is een van de beste manieren om mensen te laten zien dat je een echt persoon bent, en dit niet alleen doet om te verkopen.

Door Instagram te gebruiken als een platform om je merkwaarden te delen, geef je je volgers een reden om je feed te volgen.

Het kan gemakkelijk zijn voor merken om zich te concentreren op het verkoopaspect van hun merk. “Er is een reden waarom je gepassioneerd bent over wat je doet, en het is belangrijk om dat te delen met je publiek!

3.Inhoud die je merkverhaal tot leven brengt

Elk merk heeft een verhaal, inclusief een begin, midden en einde. Je hebt een reis en luisteren daar graag naar. Het delen van dit soort content met je publiek is een geweldige manier om oplettend te blijven, merkvertrouwen op te bouwen en een toegewijde community van volgers te kweken.

Denk na over hoe je je verhaal kunt gaan vertellen in je berichten (als je dit nog niet hebt gedaan). Wat was het waarom je hier begon? Wat was je startpunt?

Door een deel van je verhaal in je Instagram-berichten op te nemen, maak je boeiende inhoud die je volgers leuk zullen vinden, terwijl ze ondertussen een beter beeld krijgen van jouw merk.

4.Deel waarde

Gratis advies geven is een geweldige manier om een relatie op te bouwen met je publiek.  Dit zorgt er ook voor dat mensen met je willen engagen en volgen omdat je zo genereus bent.

5.Content die uw product of diensten promoot

Last but not least raad ik je aan content te maken om je producten en services te promoten. Hoewel het maken van je merkverhaal cruciaal is om je Instagram-merk te bouwen, wil je mensen er vooral aan herinneren dat je een bedrijf runt!

In feite stel ik voor om de 80/20-regel te gebruiken bij het plannen van je inhoudsmix: 80% van je inhoud zou je verhaal moeten vertellen, terwijl 20% promotie zou moeten zijn. Leuk voorbeeld is bv sixpacks.be .

Ik ben nog steeds van mening dat je naast, het lezen van informerende blog en e-books, we niet zonder een “real life workshops” kunnen. Heb je interesse om eens 1 op 1 of in een groep gelijk gestemde alles over Instagram te leren, twijfel dan niet om contact met me op te nemen.

Recensie: “Ilse gaf me duidelijke antwoorden op mijn vragen en bood praktische hulp bij mijn profilering op Instagram en nog steeds! Bovendien vertelde ze me wat ik tegen ging komen op Instagram. Daar heb ik nog steeds veel profijt van. Geeft rust en resultaat!
baukjeslikfotografie”

 

One Reply to “Hoe creër je een sterk Instagrammerk.”

  1. Dank voor je heldere uitleg! Ik heb je website en dienstverlening ook even onder de aandacht gebracht bij mijn connecties van ‘boven de rivieren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *