Ik kocht 500 Instagram volgers en dit is wat er gebeurde.


Instagram, Social media tips / dinsdag, maart 20th, 2018

Dit gebeurde er toen ik Instagram volgers en likes kocht.

Je begint een Instagram account en je doet je best om leuke foto’s met leuke tekst te plaatsen. Er gaat veel werk in zitten maar je blijft volhouden, je reageert en liked je een ongeluk, maar helaas je volgers aantal komt maar niet op gang.

Dan is de verleiding natuurlijk heel groot om hoppa even 3000 volgers te kopen, dat ziet er veel leuker uit dan de 64 die je had, ik snap dat helemaal, maar toch leg ik je uit waarom het tegen je gaat werken.

Ik kocht begin 2017, 500 volgers en likes. De aanleiding hiervoor kwam door vragen van klanten en relaties, wat mijn advies is over het kopen van fake followers en likes. Ik had daar al een mening over maar om het zelf te ervaren dat was nog niet gebeurd,  dit is wat er gebeurde met mijn account!

 • mijn account kreeg een super lage engagement rate
 • ik nam een groot risico
 • wat volgde was een geheel verknipte statistieken analyse

Gekochte volgers, neplikes, automatische likebots – allemaal trucs om je account populairder te maken, beweren de click farm verkopers.

“Doet iedereen dat? Nee. Gebeurt het veel? Ja.’’

Wat kan je wel doen om aan meer volgers en likes te komen, lees hier!

Leveranciers van, likes en volgers kopen, zitten vaak in landen als Rusland, Oekraïne of India, ook wel click farm accounts genoemd. Vaak zijn het geautomatiseerde programma’s die accounts aanmaken om jou te volgen. Geen ‘echte” mensen en al helemaal niemand die jouw product gaat kopen of jouw dienst gaat afnemen. Resultaat een super laag engagement rate.

“Het zijn vooral accounts met tussen de 500 en 2000 volgers, die het als boost gebruiken.”

Een paar jaar geleden verwijderde Instagram een heleboel nep accounts. Grote op schoon actie met gevolg dat  accounts met veel volgers verloren in een klap tien duizenden volgers. Best een risico dus.

“Het gaat allemaal om image. Mensen denken: “hé die wordt gevolgd door tienduizend mensen, dat is interessant.” Dan willen ze je ook volgen.”

Een ander groot nadeel van een nep volger/account zijn je statistieken, om er achter te komen wie jouw volgers zijn en welke momenten ze online zijn gebruik je je statistieken. Ik wijdt daar een gehele module aan in mijn Instagram opleiding.  Je kan de gegevens die Instagram je geeft gebruiken maar er zijn ook veel andere apps en programma’s . Nep followers & likes geven een geheel verknipte analyse, daar kan je dus geen waardevolle informatie meer uithalen. Deze fakers wonen veelal aan de andere kant van de wereld en dus live op heel andere tijden, wellicht ook van een heel ander verslag. Pas dus op met adverteren laat je niet misleiden.

Hoe herken je een account met nepvolgers?

Als je iemand in de gaten houdt en je ziet dat die persoon heel weinig likes en comments krijgt in verhouding tot het aantal volgers, dan is de kans groot dat hij of zij followers gekocht heeft.

Wanneer je vermoed dat een Instagrammer nep is kijk dan eens naar zijn reacties of volgers. Zie je dat ze door weinig mensen gevolgd worden en weinig activiteit vertonen, dan weet je dat het waarschijnlijk een nep-account is.”

Conclusie: “don’t waste money buying fake followers, Ilse will get you real growth”, gelukkig kon ik mijn aankoop na een maand alsnog annuleren, even slikken wanneer je volgers zo snel teruglopen hoor maar op termijn veel beter!

Liefs Ilse.

 

7 Replies to “Ik kocht 500 Instagram volgers en dit is wat er gebeurde.”

 1. Persoonlijk vind ik het echt triest als mensen volgers kopen. Je ziet het inderdaad heel erg aan het aantal reacties dat ze krijgen. Nog geen tien comments op een foto, terwijl je wel +- 2 000 volgers hebt? Daar stel ik me vragen bij. Jammer dat bedrijven zich vaak toch laten vangen.

  1. Hoi Jessica, jammer toch en helemaal niet nodig,maar het gebeurd heel veel, ook likes kopen en in allerlei pods zitten,er zijn heel veel eerlijke manier om welke veel volgers te krijgen. Raar gezicht inderdaad iemand met 30K volgers en geen reacties, ik heb ze begin vorig jaar dus snel weer verwijderd haha, thnx voor je reactie. Nu dus een klein aantal volgers haha

 2. Vet tof dat je dit eerlijk post. Soms heb ik ook het gevoel alsof m’n followers niet stijgen maar dit is echt wel zo! Het lijkt alleen veel langzamer te gaan dan dat je daadwerkelijk zou willen.

  Goed van je dat je, je aankoop toch terug getrokken hebt!

  Liefs Kaylee

 3. Ik snap heel erg goed dat het verleidelijk is in een wereld waar altijd maar naar de cijfers gekeken wordt. Wel goed dat het uiteindelijk niets oplevert als IG een grote schoonmaak doet. En de meeste accounts met gekochte volgers pik je er vaak ook zo wel uit.

 4. Nou ik deed het ook . Geweldig. Dacht ik : eindelijk volgers: na heel veel geld en mooie beloftes verder gaan ze ruzie met je maken .. instacrow goed voorbeeld.. beloofd van alles krijgt alleen 100% niks . Weg geld : toen naar een ander : nou u raad het al . Veel beloftes zei zouden het probleem wel oplossen : nou niet dus ze lieten mij betalen moest dan wel 2 weken wachten maar kon in de tussentijd gewoon bestellen; 😡nou niet dus .. vroeg mijn geld 💰 terug . Nou niet dus . Toen dacht ik dit is allemaal oplichting. Wou het op de oplichting site zetten . Misschien doe ik ook . Dit is zo hufterigheid en zo gemeen. Vroeg aan meneer hoe kan u in de spiegel kijken . Nu u zoveel geld 💰 hebt gejat . Hij ging niet meer in discussie: en ging ook niks doen .. dus opgelicht 😡

  1. Jeetje heftig verhaal joh, ik raad het ook af aan klanten, vooral omdat de volgers die je koopt nooit klant bij je zullen zijn. Beter minder maar echte volgers dan veel gekochte, blijkt ook weer uit jouw ervaring, mooie les voor anderen. Succes met het verwijderen van alle nep volgers en je geld terug krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *