Instagram SHADOW BAN, hoe check je of je gebanned bent en hoe los je het op.


Instagram, Shadow Ban, Social media tips / dinsdag, februari 20th, 2018

Werken je hashtags niet meer ? Grote kans dat je gebanned bent door Instagram, “shadow banning” door Instagram van je account is niet tof, in deze blog leg ik jullie uit wat het is en hoe je er weer vanaf komt.

Wat is Shadow banning. Shadow banning is de term die mensen gebruiken om hun probleem/frustratie met Instagram hashtags op hun account te beschrijven.

Het betekend dat de door jou geplaatste foto met bijbehorende hashtags niet zullen verschijnen in de hashtag feed. Voorbeeld; ik heb een foto geplaatst met daaronder bv de hashtag #paasontbijt. Wanneer iemand anders deze hashtag invoert bij (vergrootglas) zoeken, zal mijn foto niet te zien zijn tussen de andere foto’s met de hashtag #paasontbijt.

Dit is een erg vervelend probleem waar je pas achter komt wanneer je op bepaalde foto’s geen of heel weinig likes/reacties krijgt, waar normaliter dat wel het geval is.
Hashtags zijn voor veel bedrijven een van de weinige manieren waarop ze nieuwe klanten kunnen bereiken en het niet goed werken van hashtag gebruik is dan dus een enorm probleem.

Hoe kom je erachter of je “geSHADOW BANNED” bent. Om dit te checken zou je met een ander account dan dat van jezelf eens moeten zoeken op de hashtag die jij onder je post had geplaatst.
Let op, doe dit met een account dat NIET het account met de foto en hashtag volgt.

Heb je meerdere accounts, ontvolg dan het account waarvan je denkt gebanned te zijn en check, wanneer je niet in het bezit bent van meerdere accounts vraag dan een vriend(in) of ze je ontvolgt en dan op de hashtag zoekt, sta je niet in het rijtje met de bv #paasontbijt ? ga er dan maar vanuit dat je gebanned bent.
De oplossing. De makkelijkste oplossing is je zoekgeschiedenis wissen, dit doe je op je Instagram account bij, rechtsboven druk je op het wieltje iccoontje en vrij onderaan zie je Zoekgeschiedenis wissen.

 

Nu nog even uitloggen en opnieuw inloggen en even 24-48 uur niks plaatsen, reageren en liken en zeker de hashtag waar het om ging niet gebruiken. Meld ook altijd je probleem even bij Instagram, dat kan op dezelfde plek waar je de zoekgeschiedenis wist, zelfde rijtje.
Als dat niet werkt je gehele Instagram App even van je telefoon verwijderen (je account blijft bewaard, vrees niet ; )) om vervolgens de app weer opnieuw te installeren.

Stop ook met het gebruiken van software die automatisch reacties en likes plaatst voor je (sowieso irritant ), verwijder bij al je posts de hashtag die niet werkt, Instagram ziet het als spam. 2 van de 3 keer is de ban ontstaat door het gebruik van een 3e partij (app) die ontvolgers bij naam laat zien, mocht je zo’n programma gebruiken dan kan je het beste via je desktop computer de app/programma verwijderen en de toestemming opzeggen.

Heb je toch nog vragen naar aanleiding van deze blog, je mag me altijd mailen op info@ilsewitjes.com, een pm via Instagram gaat wellicht sneller.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *