VERO hype of het nieuwe Instagram ?


Social media tips / dinsdag, februari 27th, 2018

Alles wat je wil weten over de nieuwe app VERO.

Het zal je de afgelopen dagen wel zijn opgevallen, VERO is de nieuwe hype en social media explodeert. Direct gevolg daarvan, ik hoor klachten als, de app wil niet laden, bijwerken, ach ja de kinderziektes moeten er even uit, lijkt me logisch wanneer heel Instagram minded de app massaal gaat laden. Verder is het natuurlijk even afwachten wat de werkelijke bedoelingen zijn van het bedrijf achter de app, er gaan nogal wat geruchten.

Mijn conclusie:

geen advertenties, geen algoritmes die je feed bepalen en vervuilen en je privacy wordt, naar eigen zeggen, volledig gewaarborgd. Dat is de onlangs gelanceerde app Vero in een notendop. De app heeft de potentie om Instagram, Facebook, Snapchat en Twitter voorbij te gaan. Het woord Vero is Italiaans voor ‘echt’  en  latijns voor “truth” en meteen de ideologie achter de app: volgens de makers is de app een ‘relationship first social network’.

“We don’t use algorithms and we don’t want your big data”, zei mede appbedenker Ayman Hariri vorig jaar in een interview met Forbes.

De eerste miljoen gebruikers krijgen de app gratis. Upload je de app later dan zal je gevraagd worden om een klein bedrag als abonnement te moeten betalen,  wel met een belangrijke reden.

Vero is advertentie vrij en wil dat graag blijven. Geen advertenties en geen algoritme, ze hoeven niet te bepalen wat je te zien krijgt want dat maakt voor de makers niks uit. Zou jij willen betalen voor een chronologisch en advertentie vrije feed?  Ik wel en ik denk velen met mij.

Vero heeft alle goede functies van ‘de grote vier’ gebundeld en daardoor zeker de potentie om die apps voorbij te streven. Alleen al vanwege het privacy aspect, is het interessant om over te stappen. Of Vero daadwerkelijk zó groot gaat worden, is nog afwachten. In het verleden werd hetzelfde gezegd over Telegram, Vine en Periscope, gebruik jij ze nog ?

BE ONE OF THE FIRST MILLION USERS TO SIGN UP AND… GET VERO FREE FOR LIFE!
 Gebruiksvriendelijkheid

Het eerste dat opvalt: de hoge gebruikersvriendelijkheid van Vero. Alles is overzichtelijk dankzij de voor zichzelf sprekende iconen rechts bovenin. Waar het bij andere apps nog even zoeken en uitproberen is voor je het helemaal door hebt, is dat bij Vero totaal niet nodig. Ook al is de achtergrond donker, toch is de vormgeving rustgevend.

Vriendjes worden op Vero ?

 

Verschillende Vero contentvormen:

Foto’s en video’s: net als bij Instagram kun je foto’s bewerken en uploaden. Er zijn een aantal standaard filters waar je gebruik van kunt maken. Ook kun je kleine mini foto-albums maken in een ‘single post’. Plaats bij je foto’s en video’s een toffe tekst, plaats hashtags en voeg een locatie toe. Extra trof is dat je, in tegenstelling tot Instagram, directe links kunt toevoegen aan je posts. Zeg dus maar doei tegen teksten als: ‘Check de link in bio”.

Links: op je Vero-profiel kun je linkjes delen! Deel bijvoorbeeld links naar jouw favoriete artikelen, recepten, blogsposts, een YouTube kanaal of Twitch-account.

Muziek: deel jouw favoriete muziek via Vero. Verzamel favoriete albums of nummers en ze komen allemaal in een overzichtelijke playlist te staan. Ook kun je inspiratie opdoen voor nieuwe muziek bij vrienden of anderen. Extra tof is dat er een koppeling is met Apple Music. Je kunt dus via Vero muziek luisteren!

Films/series/TV: deel je favoriete films, series en TV series. In de app kun je heel eenvoudig laten weten wat je van een film of serie vond. Ook kun je natuurlijk tips van vrienden en connecties bekijken. Handig want zo kun je meteen wat inspiratie opdoen en jouw Netflix wishlist aanvullen.

Boeken: alle boekenliefhebbers kunnen hun favoriete leesvoer delen via de app. Laat een review van het boek achter en verzamel zo al jouw favorieten in een overzichtelijke lijst.

Plaats: ook aan reisfans is gedacht. Je kunt namelijk bij alle foto’s en video’s de plaats toevoegen en ‘inchecken’. Voeg daarbij jouw favoriete plekjes, restaurantjes of mooie plekken toe en inspireer anderen!

De zakelijke mogelijkheden van VERO, ga ik mijn klanten adviseren om Vero zakelijk in te zetten? Ja, werkt Instagram zakelijk goed voor je, dan adviseer ik je Vero ook zakelijk in te gaan zetten. Vero’s zakelijke pagina  biedt je volgers interessante en waardevolle content  en mogelijkheden te shoppen.  Vero is van plan om in de toekomst gebruikers te laten betalen voor de “shop now” button, wanneer dit je verkoop oplevert lijkt het me logisch dat gebruikers daar akkoord mee gaat, wel blijf ik alert er gaan wat verhalen de ronde over hoe eigenaar & ceo van VERo omgaat met zijn personeel en heb ik wat vraag tekens over de ware bedoelingen achter dit playform.

 Wanneer je bij de eerste miljoen abonnees hoort krijg je levenslange gratis toegang, de app annuleren kan altijd nog , alhoewel ik lees dat niet iedereen het lukt om er vanaf te komen..

Even afwachten dus of het een hype is of het echt  Instagram gaat overnemen, keeping you posted….

Ilse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *