Waarom jouw Instagram-profiel de nieuwe startpagina is.


Instagram, Social media tips / dinsdag, april 17th, 2018

Tegenwoordig zoeken steeds meer consumenten op Instagram i.p.v. op Google om een ​​merk of bedrijf te zoeken.

Je Instagram-profiel is de nieuwe startpagina!

En net zoals het doel van je website is bezoekers om te zetten in klanten.  Zou het doel van je Instagram-profiel moeten zijn bezoekers om te zetten in volgers.

Hier lees je hoe je jouw Instagram-profiel kunt optimaliseren om en beter te laten converteren:

Waarom jouw Instagram-profiel de nieuwe startpagina is. Net zoals je veel tijd hebt besteed aan de website voor je bedrijf, is het belangrijk dat je je Instagram-profiel op dezelfde manier behandelt. Bij het maken van je website heb je waarschijnlijk het eindeloos geschreven en herschreven (ik wel). Gekweld met de vraag welke foto’s je merk het beste vertegenwoordigden, meerdere pagina’s bedacht en tijd besteed aan het optimaliseren van je website voor de beste conversies. Maar heb je evenveel tijd of moeite besteed aan je Instagram-profiel? Tegenwoordig wordt Instagram steeds belangrijker voor bedrijven, en het is tijd om je Instagram te optimaliseren voor meer verkoop, volgers en bewustzijn.

Wanneer iemand op je website komt, dan wil je dat ze onmiddellijk begrijpen wie je bent en wat je bedrijf doet. Zonder dat je bezoekers naar beneden hoeven te bladeren. Hetzelfde geldt voor je Instagram-bio. Je hebt een beperkte ruimte om indruk te maken en het is belangrijk dat je de bezoekers meteen kunt laten zien wat je bedrijf eigenlijk is.

Tip; voor het schrijven van goede Instagram-bio. In plaats van de bio helemaal over jezelf te maken, probeer je te richten op jouw doelgroep en hoe je Instagram-profiel hen helpt of inspireert. Tijdens onze trainingen besteden we veel aandacht het schrijven van een goede BIO.

Tip; Indien je net als ik, diensten aanbiedt in plaats van een product. Zorg ervoor dat jouw Instagram-bio gebruikt om bezoekers alles te geven wat ze nodig hebben om niet alleen meer over jou te weten, maar ook hoe ze contact kunnen opnemen!

De Link in je Bio = Call to Action

Ben je benieuwd of jij alles uit je Instagram BIO gehaald hebt wat mogelijk is? Ik kan je helpen, lees hier hoe. We bekijken welke aspecten van je bedrijfsaccount je kunt verbeteren of optimaliseren en voorzien je van handige tips die je gelijk kunt toepassen. We horen graag van je.

 

3 Replies to “Waarom jouw Instagram-profiel de nieuwe startpagina is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *