Zes motivatietips voor de eerste werkdag na de vakantie!


Motherhood, Tips & Tricks, Travel / woensdag, augustus 8th, 2018

Na weken van serene rust en vrede lijkt het maken van de overgang van zomervakantie naar werk misschien zwaar, maar niet met onderstaande motivatietips!

Ik ervaar het einde van de zomervakantie altijd als het begin van een nieuw jaar. Misschien komt die door het hebben van kinderen, ik heb dat gevoel niet met oud en nieuw? Met een beetje planning  en onderstaande zes motivatietips, bent je klaar om weer aan je werkdagen te beginnen.

6 tips!
  1. Start de dag goed

De eerste dagen na je zomervakantie zullen minder stressvol zijn als je jezelf ’s morgens ruim de tijd geeft. Je hebt waarschijnlijk verschillende slaapgewoonten gehad tijdens je vakantie, dus begin met al tijdens het einde van je vakantie aan je oude ritme. Doe de lichten uit, zet alle elektronica weg, luister naar kalmerende muziek, drink een kopje thee of lees een boek. Probeer 6-8 uur slaap te krijgen en eet een gezond ontbijt voor meer energie en een betere concentratie.

  1. Sorteer je e-mails

Misschien ben je net terug van een glorieuze e-mailvrije vakantie, maar je inbox krijgt nooit tijd vrij. Verminder je inbox-aantal met deze trucs:

Lees uw e-mails niet in chronologische volgorde. Sorteer ze in plaats daarvan op onderwerp of door de afzender.

Niet belangrijk is voor je bedrijf, verwijdert het.

Als het maar 30 seconden duurt, doe het dan nu.

Duurt het meer dan 30 seconden duurt, plaatst het in je takenlijst of maak een map in het postvak speciaal voor taken die moeten worden opgevolgd wanneer je de tijd hebt.

  1. Begin met de kleine dingen

Ga aan de slag door direct een kleine taak aan te pakken. Maak eerst een lijst met de taken die je tijdens de dag / week wilt uitvoeren. Bijvoorbeeld het opvolgen van een project dat vóór de zomervakantie werd besproken. Als het klaar is, vinkt je het uit je takenlijst. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat lijsten ons helpen taken te sorteren en ze beter te onthouden.

  1. Pak uw agenda en plan iets leuks

Het beste medicijn tegen een somber gevoel na de vakantie is het inplannen van iets leuks. Ga samen met je gezin uit eten. Of met je partner naar de bioscoop. Onze ultieme motivatietip tegen ‘post holiday blues’: plan je volgende vakantie. Kom weer in de vakantiestemming. Daarvan krijg je weer positieve energie. De voorpret kan nooit vroeg genoeg beginnen, hou dat vakantie gevoel zo lang mogelijk vast. Maak je wel een fotoboekje van je reis, of print een foto voor op je werkplek. Zelf gebruik ik de app Steller vaak om mijn reis samen te vatten.

  1. Gun jezelf een pauze

Terugkeren naar werk na de zomervakantie is een overgangsperiode. Raak niet gefrustreerd over hoe lang het duurt voordat je dingen hebt ingehaald. Het kan enkele dagen duren om opnieuw aangepast te worden, en dat is prima. Blijf gefocust, ontspannen en kalm. Je bent terug in je routine voordat je het weet.

  1. Nieuwe ideeën opgedaan op vakantie? Voer ze uit!

Tijdens de vakantie heb je alle tijd om over je leven na te denken. Te reflecteren. Waarmee ben jij tevreden? Wat kan er beter? Stel na de vakantie een lijstje ‘verbeter punten’ op en ga ermee aan de slag. Wil je meer tijd doorbrengen met je kinderen en met partner? Of het hardlopen eindelijk oppakken? Doe het. Wat houdt je tegen? Zeg maar dag tegen de ‘post holiday blues’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *